Jobba på begravningsbyrå

För dig som verkligen vill hjälpa människor i en svår situation i livet kan ett jobb på en begravningsbyrå vara ett alternativ. Här får du i nära kontakt med andra människor hjälpa till att planera det sista avslutet i livet. För att vara lämpad att arbeta på en begravningsbyrå behöver man dock vara otroligt lyhörd och ha förmågan att kunna möta och hantera människor i sorg. Yrket innebär varierande arbetsuppgifter som att planera en begravning men man behöver även kunskap i olika lagar och förordningar eftersom man agerar ombud för ett dödsbo.

Många möjligheter som sjuksköterska

Att jobba som sjuksköterska skiljer sig mycket från att jobba på en begravningsbyrå men likheten är att dagligen hjälpa människor genom olika svårigheter. Som sjuksköterska finns många möjligheter, där du kan jobba på alltifrån boenden av olika slag till vårdcentraler eller stora sjukhus. Väljer du det senare finns även där många val att göra beroende på vilken avdelning du vill jobba på. Kanske brinner du för att hjälpa sjuka barn och skulle passa bra in på en barnavdelning där både nålstick och provtagningar förekommer, samtidigt som stämningen behöver vara pedagogisk och lekfull.

Var någons högra hand

Ett annat yrke som ger en nära relation med andra människor är att jobba som personlig assistent. Du bidrar till att underlätta i någons vardag genom att alltid finnas där när hjälpen behövs. Du är en annan människas högra hand och för dig som vill jobba med att hjälpa människor är detta ett roligt och varierande yrke där ingen dag är den andra lik. Kanske lagar ni mat tillsammans, tar en promenad när vädret tillåter eller besöker ett museum. Någon annan dag står rehabilitering och träning på schemat och du som assistent är alltid med och bidrar till en mer fungerande vardag.